Skip to main content

Proiect Erasmus+ KA101 COMPUTERS MAKE LEARNING EASIER

Perioada de desfasurare 2020 - 2022

Obiectivele proiectului:

1. Sa creeze abilitati superioare de folosire a IT in procesul de predare - evaluare pentru un numar de 12 profesori, in vederea crearii unor clase digitale (lectii desfasurate pe computer /platforme educationale).

2. Sa imbunatateasca abilitatile unui numar de 12 cadre didactice de comunicare in limbi straine, in vederea folosirii limbilor straine pentru documentare, comunicare cu parteneri din alte scoli, producere de material didactic si pentru predarea in limbi straine.

3. Sa imbunatateasca rezultatele la invatatura si la examenele nationale a unui numar de 300 elevi prin parcurgerea de catre acestia a unui curriculum adaptat si a unor lectii in care sunt folosite tehnici, instrumente si strategii inovatoare, promovate de grupul tinta de profesori.

4. Sa intareasca dimensiunea europeana a scolii prin asigurarea unui management al calitatii si prin implementarea unor modele de bune practice din institutii de elita.

In urma apicării unei analize a activității școlii, au fost identificate nevoile de formare ale profesorilor: 
 

  • imbunatatirea competentelor profesorilor in domeniul tehnologiei informationale, al comunicarii eficiente, al continuturilor predate, al crearii și folosirii unor resurse educationale innovative si motivatoare, a unor materiale si activitati specifice care asigura siguranța online și starea de bine în lumea digitala; 
     
  • imbunatatirea metodelor de predare prin integrarea ICT in activitatile zilnice; imbunatatirea competentelor lingvistice;
     
  • adecvarea curriculumului la nevoile elevilor; integrarea IT si in activitatile non formale pentru ca elevii sa considere scoala interesanta si sa combata discriminarea, bullying/ cyber bullying, violența, dezinformarea online; 
     
  • dezvoltarea dimensiunii europene a scolii.

Douasprezece cadre didactice (profesori din ciclul gimnazial, de diverse specialitati) vor participa la cursuri de formare care se vor desfasura in trei fluxuri. Proiectul de mobilitate are o durata de viata de doi ani. Activitatile desfasurate in cadrul proiectului vor fi multiple: activitati de pregatire (de specialitate, lingvistica, digitala, culturala), activitati de mobilitate, lectii deschise, cursuri optionale desfasurate prin folosirea cunostintelor acumulate de catre profesori si a abilitatilor formate, conceperea unui site al proiectului. Dupa parcurgerea cursurilor de formare, profesorii participanti vor disemina informatiile in cadrul catedrelor si comisiilor din care vin, in intalnirile cu parintii la nivel de clasa si de scoala.

Elevii vor beneficia de imbunatatirea abilitatilor cadrelor didactice de folosire a unor tehnici, metode, strategii inovative. Lectiile mai interesante ii vor motiva pe elevi sa invete, iar rezultatele lor la clasa si la Evaluarile Nationale se vor imbunatati. Relatia profesor-elev-parinte va fi mai buna prin implicarea comuna in implementarea unor programe si proiecte.

Pe termen scurt, impactul proiectului se va simti la nivelul profesorilor prin crearea unor abilitati specifice , dezvoltarea unor lectii digitale si la nivelul elevilor a caror motivatie pentru invatatura va creste. Pe termen lung impactul proiectului va avea un efect asupra institutiei care va putea valoriza rezultatele acestui proiect prin diversificarea ofertei curriculare si cresterea calitatii actului didactic, prin asigurarea unui invatamant la standarde europene.

La nivelul parintilor, impactul se va resimti prin pastrarea tuturor copiilor in scoala, prin reducer ea riscului de esec scolar si prin recunoasterea in educatia propriilor copii a valorilor europene.