Skip to main content

Home 01

87

87

de ani împreună

Înscrieri an școlar 2024 - 2025

Viziunea Școlii Gimnaziale “Principesa Margareta”

Școala Gimnazială “Principesa Margareta” își propune să devină o instituție de învățământ de referință în sectorul 5 și în municipiul București, fiind capabilă să asigure  egalitate de șanse tuturor elevilor, să promoveze un învățământ de calitate  și un set de valori sociale, morale și culturale, apreciate de elevi si părinti.
  • 25 săli de clasă
  • 2 laboratoare (chimie și fizică)
  • 8 cabinete ( lb. engleza, istorie, geografie, lb. romana, muzica, TIC, tehnologie, biologie, lb. franceza)
  • teren de sport
  • 2 cabinete medicale

Olimpiade și concursuri

Pentru a încuraja curiozitatea și dorința de cunoaștere a copiilor suntem constant implicați în proiecte extra școlare.

Proiecte

Ne mândrim cu rezultatele elevilor nostrii și vom continua în a susține performanța și calitatea în educatie.

Școala Gimnazială “Principesa Margareta” – poartă spre viitor

Formarea conştiintelor individuale şi colective s-a realizat dintotdeauna  prin educaţie.  Şcoala a fost si continua sa fie spaţiul cultural unde se învăţă limba, istoria şi geografia naţională, dar şi un mediu pentru socializarea precoce. Prin instruire, viitorii cetăţeni sunt sensibilizaţi către spirit civic şi loialitate, către valori.

Şcoala care reuşeşte să transmită valori, să formeze competenţe, să shimbe mentalităţi devine centrul spiritual al comunităţii în care există. Credinţa noastră, a tuturor cadrelor didactice din Şcoala Gimnazială “Principesa Margareta”, este că putem schimba mentalităţi, oferind copiilor şi, prin ei, membrilor comuniăţii locale nu numai modele moderne de învăţământ, ci şi modele de activităţi alternative.

Conştienţi de faptul că reprezentăm modele pentru elevi, încercăm mereu să ne autoperfecţionăm şi prin contact cu experienţa altor cadre didactice din ţară şi din străinătate. Experienţa câştigată în timp pe parcursul implementării unor proiecte naţionale şi europene ne-a ajutat să învăţăm despre alţii, şi, prin comparaţie, să înţelegem unde suntem noi, dar şi unde am putea ajunge.

Activitățile desfășurate ne-au deschis lumea şi lumea a venit către noi, aşa încât ne considerăm parte a unui întreg, pregătiţi pentru schimbare, pentru comunicare, pentru a putea contribui real şi eficient la conturarea personalităţii autonome, responsabile şi democratice a tuturor copiilor ce ne sunt încredinţaţi, şi pentru care părinţii îşi pun speranţele în noi.

Director,

Prof. Daniela Turcsanyi – Manolescu

Asociatia de parinti si profesori Scoala “Principesa Margareta”

Asociatia de parinti si profesori Scoala cu clasele I – VIII nr. 114  “Principesa Margareta” s-a infiintat in anul 2011 si are, in prezent,  720 de membri. Conform  statutului si Protocolului de colaborare incheiat cu Scoala Gimnaziala “Principesa Margareta”,  Asociatia isi  propune  sa sprijine scoala in vederea imbunatatirii conditiilor  din  institutie, a procesului  instructiv  educativ, sa  initieze  si  sa  se implice in derularea  unor progame si  proiecte scolare  si   extrascolare.

E-mail: asociatiadeparinti114@yahoo.com

Descarcă formularul și susține Asociația